četrtek, 26. julij 2012

Nike vs. Adidas vs. Me

Remember this?? If you follow me on Instagram (or Facebook or Twitter - links on the left) then you know what's this picture all about. :) 

And if not (although I can't find any reason why not! ;)) I'll be glad to feel you in. 

This Saturday was quick shopping time. I call it quick, although a lot of people would conceder it a long one. But for long ones are those when I leave home in the morning and don't come back until it's really dark outside and some people are actually already sleeping. ;) So this Saturday we just went to check few thing out and I fell in love with those babies above. First I saw purple one (Nike) and I liked it. I wasn't thrilled with them as I sometimes am, but I liked them. ;) 
So we went to another store and the only pair I actually like were those white and turquoise one (Adidas). 

And then it came time to decide. Which one to choose??? When it's particularly hard to decide about something I just think about one simple solution. If you would throw a coin and chose sides (one side for each pair of shoes) - is there a side that you wish just a bit more that would turn up to be the wining one??


And after posting that picture and asking you to help me, I realized that I already know the answer. 

I want ....

I just realized how my nail polish matches with my new shoes! ;)

Why?
+ better feeling while wearing them
+ LOVE this white - turquoise - neon pink color combination
+ M. liked them more
+ and they don't look so "running shoes" alike ;) I hate that "traditional" running shoes shape and so I guess that's why I feel in love with this one. They are different. 

The only downside for me was:
- they are WHITE! So it would be quite a task to keep them clean, but Hey! You can't have it all, right?!

I won't run marathon with them, otherwise I wouldn't buy them. I know all about the best running shoes and which one won which test (M. tells me this things), but for me this one will be enough. Plus those shoes that are the best (won tests and stuff) aren't nearly as pretty as these babies are. ;) 

And another funny thing happened. I was reading your comments to M. and told him that much more people likes purple ones (Nike), I wasn't expecting that at all. And he just smiled at me and told me that I do things my own way since the day we met (and that's pretty long period of my life) :) and that I'm always standing out of the crowd - this way or another, so it's not even a question how will I decide. *sweet* 

So I went home with Adidas bag, full of Adidas goodies. ;) Will show them all to you soon. 


Thank you for reading all of this (I talk a lot, yes) and have a wonderful day, 
M.


Hello, hello! 

Se spomnite te slikice?? 


Če me spremljate na Instagramu (uporabniško ime: manuela_s) ali Facebooku ali celo Twitterju (vse povezave so zgoraj levo), potem veste (skoraj) vse o tej fotografiji. Če pa ne, pa ostanite z menoj in vam razložim. 

Sobota je bila namenjena enemu "hitremu" šopingu. No zame je to "hiter" šoping, marsikomu bi se zdel neznasko dolg. Ampak v mojem slovarju je pod dolg šoping zapisano celodnevno nakupovanje. Tisto, ki se začne že zjutraj (ko si moram celo naštimati budilko, da se pravočasno zbudim) in ki se konča že ob trdni temi (tudi poleti, ne samo pozi, ko je tema že ob petih), ko nekateri pošteni ljudje že veselo smrčijo, drugi pa šele vlečemo vrečke iz avta. No temu jaz rečem  PRAVI ŠOPING, vse ostalo je bolj tako - na hitrco. ;) 

M. mi je najprej pokazal vijolične (Nike) in po pravici povedano sem bila že takrat v dvomih. To so copati, ki sem jih videvala vsakič, ko sem prišla v to trgovino! Čisto vsakič! Ista barva, ista oblika, isto vse. In sem imela občutek, da jih gledam že tako zelo dolgo, da sem jih že naveličana. Ampak sem še vedno dopuščala možnost, da so mi všeč. In da bi jih imela. 
Dokler nisem zavila z naslednjo trgovino in odkrila ta Adidasov zakladek. :) Pred tem sem jih že videla, ampak jih nikoli nisem imela namena zares kupiti (vsaj prepričevala sem se, da je tako). 

Odločitev je bila težka, ampak nekako sem že takoj vedela, katere so mojim očkom bolj ljube. ;) 
Pomislila sem tudi na nasvet, ki ga večkrat uporabim, ko se trudim odločiti za kakšno stvar. 
Gre pa takole: Če bi vrgel kovanec (in določil strani), na katero stran bi potiho upal, da bo padel. In jaz sem vedela katera je moj stran. Samo nisem hotela priznati takoj. ;) Da malo zakompliciram življenje (ker jaz pač to rada počnem). 

Ampak potem sem se vrnila na kraj dogodka in prosila trgovko, če mi jih prinese (bili so ZADNJI - zadnji par v tej barvi, zadnji v katerikoli številki! Samo še mene so čakali!), ker sem jih dala na stran, da mi jih slučajno katera ne odnese izpred nosa. 

Odločitev je torej padala in z menoj so šli tile ... 


Zakaj?

+ boljši občutek na nogi
+ BARVA! a moram še kaj povedati?? Kombinacija bele, turkizne in neonsko pink je božanska! V živo še veliko bolj kot na tej fotografiji! ;) 
+ M. so bili ti bolj všeč (v 99% primerov so nama všeč iste stvari) :)
+ ne zgledajo kot tipični tekaški čevlji. Tipični mi niso všeč. Preveč "možačasto" zgledajo (če je komu ta opis smiselen OK, ker obstaja možnost, da je samo v moji glavi razumljiv) in jih nikoli nisem marala. Te pa so drugačni. 
+ "jezik" na Nike-ovih je del celote (ni posebej, kot pri večini čevljev) in to mi ni bilo najbolj všeč

Edina negativna lastnost, ki me je preganjala je istočasno tudi ena izmed zgoraj navedenih plusov: 
- barva: bele barva. Na adidaskah, ki bodo šli vsepovsod. In jaz grem marsikje. Tudi po blatu. Roko na srce večkrat sem do sedaj hodila po blatu, kot po suhih poteh. In kako točno bom očistila in dosegla to lepo belo barvo??? Še ne vem, sporočim, če odkrijem. M. pravi, da gre. Jaz pravim, da ne bo šlo ravno najbolj lepo, amapk OK. Bomo že. 

* Če kdo (izmed super duper dobrih tekačev) odkimava z glavo, ker te copati niso najboljša izbira za tek, naj vas potolažim. Manuela nima namena teči maratonov z njimi. Noup. Poznam rezultate najrazličnejših testov opravljenih na tekaški obutvi in poznam firme, ki so top of the top. Najboljše v vseh pogledih. Ampak jaz ne potrebujem takšnih copatov in če smo čisto iskreni mi tudi lepi niso. Ne me tepst zaradi tega komentarja, ampak mi res niso. Ne glede na to katere mi pokažete. In jaz imam rada lepe stvari, ne takšne s katerimi bi samo po temi prišla ven, da jih ne vidim. ;) 

Med mojim kompliciranjem in tuhtanjem katere naj bi izbrala, mi je M. pomagal odpraviti vse dvome. Brala sva vaše komentarje o tem katere naj izberem in ugotovila, da je večina bila mnenja, da bi morala izbrati vijolične. Jaz pa sem bila veliko bolj na strani belih ... in pravi M., da sem tako ali tako že celo življenje nekaj posebnega in da sploh ne dvomi, da se bom odločila tako kot bom sama hotela. Ker je to edini način, ki ga poznam. *ups, ne?* Priznam, da me pozna bolj kot kdorkoli. :) 

Torej sem šla domov z Adidasovo vrečko in Adidasovimi dobrotami. Kaj vse je še pristalo v moji vrečki, pokažem kmalu. Za danes bo dovolj. 

Hvala vsem, ki ste zdržali do tukaj. Ni bilo lahko prebiti se skozi vse te besede in zdržati do konca. ;) 

Pa lep pozdravček, 
M.


Pin It

Ni komentarjev:

Objava komentarja

Iskreno se ti zahvaljujem za tvoj komentar! :)
Thank you so much for your comment.