About Me

Hi there! 


My name is Manuela in this is my blog. 
+ Moje ime je Manuela in to je moj blog.

+ I was born on November 25th, at 5.15 pm. 


+ Rodila sem je 25. novembra, ob 17.15 uri.


+ I was very loud as a child. 

+ Kot otrok sem bila preceje glasna.


+ I hated water - when my mother tried to wash my hair all neighbors knew what we were doing, since I was crying out loud. 

+ Voda je bila moj sovražnik št. 1! Vedno ko mi je mami hotela oprati glavo so vsi sosedje vedli kaj počnemo, ker sem jokala kot da mi res kaj hudega delajo. Ampak so samo glavo prali. :) 

+   I had heart murmur when I was little, but now my heart is just fine. 

+ Imela sem šum na srcu. Sedaj je na srečo vse ok. 


+ I have one sister, she is 6 years younger than me. We always had a great relationship and I never really understood how some siblings doesn't get along well. We are perfect pair. :)

+ Imam eno sestro, ki je 6 let mlajša. Vedno sva imeli čudovit odnos in nikoli nisem povsem razumela kako je možno, da se nekateri bratje oz sestre ne razumejo. Verjetno sem mislila, da so vsi tako super kombinacija kot sva midve. ;) 


+ I loved elementary school (here in my country you are in the elementary school from age 6 or 7 to age 15, after that you are in high school). High school ... well not so much. You know that feeling when you just know that you are different, that your mind works differently but you are just to young to understand it? Well I can see it NOW, but then ... I was just wondering if there is something wrong with me or with other people??? Now I know - it's not my fault that I see beyond some things and that I  appreciate other values than other people do. So be proud of what you are and don't bother with others who doesn't see it now ... one day they will realize ... :) 

+ Osnovna šola = absoulutno oboževanje in čudoviti spomni nanjo; Srednja šola ... ok, tu se čudoviti spomini malce razredčijo. :) Si že kdaj doživel občutek, ko si vedel, da si drugačen, da tvoj razum deluje drugače od večine in da so v tvojem življenju pomembne določene vrednosti, ki pri drugih niso prioriteta? Seveda, ko si starejši si znaš marsikaj razložiti in pojasniti. V najstniških letih pa se le sprašuješ kaj za vraga je narobe in zakaj enostavno ne moreš biti tako kot vsi ostali, ker bi bilo tako življenje veliko lažje? Pa ne gre ... in odrasteš ... in se še vedno včasih vprašaš podobno vprašanje, ampak ugotoviš da to nisi ti. Da ti pač ne deluješ na takšen način in da čeprav boš plaval proti toku, boš vsaj vedel da delaš edino pravilno stvar in si to kar si. Ne splača se spreminjati zaradi drugih ... idelane popolnosti tako ali tako nikoli ne dosežeš. ;) 

+ I met HIM on my 17th birthday - exactly that day (November 25th). Not Him Him. :) I met my soulmate and my best friend. We grow up together and I can't imagine my life whiteout him. Do we argue? Of course! Who doesn't?? Do we respect and listen each other? Absolutely! Do we help each other? Always! 
Whenever something important (or absolutely irrelevant) happens to me he's the first who knows it. I call him right that second and I just have to tell him everything. And he listen. Always. 
I just know he will do anything for me ... and so would I for him. And this is it. 

+ Verjetno je nek znak, če ravno na svoj rojstni dan dobiš priložnost resnično spoznati osebo, ki si jo v bistvu že prej (na videz) poznal, ampak si imel o njej napačno mnenje, kajne? In to se je zgodilo tudi nama. Mnenje, ki sva ga imela drug o drugem se je več kot očitno zelo spremenilo :) in danes sva tu kjer sva. Skupaj sva odrasla in skupaj prestala že marsikaj. V vseh teh letih se kar nabere dogodkov - tako dobrih kot slabih, ampak vse je lažje, če veš, da imaš ob sebi najboljšega prijatelja in osebo, ki ji lahko zaupaš. 
Vsakič ko se zgodi kaj izredno pomembnega ali pa najbolj nepomembna stvar na svetu on to ve. 
In to je to. :)

  

+ Oliver Dragojevic - the legend. I just love that old man and I love his music. This picture was made in 2008 and I still can't believe it. :) 

+ Oliver Dragojević - legenda. Več mislim, da o njem niti ni treba povedati. Fotografija je nastala že leta 2008, jaz pa še danes nekoliko sumljivo gledam vanjo, ker še vedno ne dojemam, da je resnična. Pa je. :) + I was named after a song. And here is the link to it (on this particular link this song sings Oliver - from the picture above). 

+ Svoje ime sem dobila po pesmi. V orginalu jo poje Magazin, ampak verzija Oliverja Dragojevića je meni osebno veliko bolj všeč. :) Preveri še sam/-a s klikom na povezavo

+ I started writing this blog few years back - in August 2008 to be exact. :)

+ Blog sem začela pisati že nekaj let nazaj. Natančenje avgusta 2008. :)


+ My mother strictly forbid me to get a dog - especially if that dog is going to be inside our house.  But ... MEET LUNA! :)) I fall in love with those eyes and who could say no to her?? I sure couldn't do that, so she is part of our family now. And remember my mother - the one who forbid me to get a dog? She adores her, she's her little baby now. :) That's how powerful my sweetie pie really is, she melts your heart down and you have no chance whats so ever. :) 

And she's such a good friend. You can tell her anything you want and guess what??? She will keep it as a secret. :) That's an amazing friend, ha? :) And her snoring - oh that's just too cute. :) + she loves to cuddle. She's just to good to be true! 

+ Moja mami mi je strogo prepovedala psa (po smrti našega zadnjega psička, ki je umrl približno 3 leta nazaj). Sploh pa niti približno ni dovolila psa, ki bi bil v hiši. Niti slučajno naj si tega ne dovolim!! In ugani kaj se je zgodilo potem??? LUNA je prišla v naš dom!!! :) Je pes in je pes, ki je v hiši. :) Dvojno kršenje pravil torej. :)
Ampak enostavno so bile te male učke preveč mile in preveč privlačne, da bi jim človek lahko rekel ne. In se spomnite prepovedi moje mame? Danes je Luna njen (skoraj) najljubši član družine in je prva, ki ji nameni pozdrav ko pride domov. Tako močan učinek ima naša mala pika na ljudi okoli sebe. Očara te pa če se še tako trudiš ostati ravnodušen. Poleg nje to enostavno ne uspe. ;) Razen če imaš res kamen namesto srca, potem pa res ne pomaga drugega kot kladivo. :)  
So this is me. But there is just so much more that I want to tell you ... so don't go to far. Stay somewhere close to this blog and you will get much much more from me to you. :) 

To bi bilo to. Kar precej stvari ste izvedeli, kajne? Ampak jih je še veliko veliko več ... in morda že kmalu delim kakšno novo zadevico z vami. Zato ne odhajaj predaleč, da česa ne zamudiš. ;) 

=)
Pin It