sreda, 10. avgust 2011

Banned (Part I.)

Banned

Here are some Vintage Ads that would definitely be banned today! Why? Judge for yourself.

Danes vam predstavljam nekaj starih oglasov, ki so bili včasih pravi hit, danes pa bi bili zagotovo prepovedani zaradi kršenja nešteto pravic – in prav bi bilo! Kajti vsi presegajo mejo dobrega okusa in če se zgražate nad današnjimi oglasi – verjemite včasih so bili še veliko hujši! Vampire bat

Freezing

#1 The harder a wife works, the cutes she looks!

Bolj kot žena dela, bolj srčkana je.

Freezing

#2  Men asks "Is she pretty?" Not "Is she clever?"

Moški vpraša “Je lepa?” Ne “Je pametna?”

Freezing

#3 Doesn't you mama wash you with fairy soap?

Ali te mama ne umiva z milom?

Freezing

#4 Cocaine Toothache drops

Kokainske protibolečinske kapljice

Freezing

#5 Show her it’s a man’s world

Pokaži ji da je to moški svet

They are all unacceptable, but some of them are really hard to watch, right? I hope it got to you and that you will take a moment and think about it as I did. This adds are full of discrimination, intolerance, Male chauvinism, ... and after so many years all this things are still present here - among us! And that's what makes me sad day after day! Come on people - let's be nice to each other and stop being so damn afraid of everything, just because it's different!

Upam, da ste si vzeli sekundo in razmislili o oglasih, ki so bili včasih družbeno sprejemljivi danes pa temu ni več tako. V letu 2011 je skrajni čas, da se vsak sam sooči s svojimi strahovi, svojim egom, ki mu onemogoča sprejemanje drugačnih in začne gledati na svet bolj odprte glave. Ne bodite razsodniki nečemu česar ne poznate in zadržite neprimerne opazke do drugačnih, raje zase. Kajti vse te besede več povedo o osebi, ki jih izreče kot pa o osebi kateri so namenjene.

Time

Have a fabulous day, full of love!

Hugs,

Manuela

Pin It

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Iskreno se ti zahvaljujem za tvoj komentar! :)
Thank you so much for your comment.