sreda, 3. september 2008

Spellbinders Nestabilities


Hmm tale naslov se sliši kot kakšna znanstvena fantastika, ampak je vse prej kot kaj tako zakompliciranega. :) Gre za zelo priročne zadeve, ki jih hrošček spreša in potem ljudje uporabljajo tele stvari, ki pridejo ven. smug smiley Ampak bom jaz to vse lepo pojasnila za tiste, ki teh zadev še ne poznajo. Klikni desni gumb miške in Shrani sliko kot!

Pa začnimo z našo učno urico. Spellbinders je torej v bistvu firma, ki se ukvarja z proizvodnjo nestijev (Nestabilities), ter ostalimi oblikami in dodatki. Nestiji so torej samo en del celotne kolekcije. V to kolekcijo pa spadajo ovali, krogi, srčki, zvezde, kvadrati in motiv paisley (slovenskega imena se žal ne morem spomniti.)

Izgledajo pa takole:


Sicer ima to podjetje tudi svojo "prešo," ki se uporablja pri delu z nestiji in drugimi šablonami. Super pa delo z njimi obvlada tudi zeleni hrošček oz. Cuttlebug. Naj pojasnim še tole, če se je slučajno kdo spraševal. V svojih objavah ponavadi uporabljam besedo hrošček-pri tem mislim na Cuttlebug. In ne na kakšnega živega stvora, ki mi niso niti približno tako všeč kot tale moj mali zelenček. :)

Na slikici je tale zelena zverinica, skupaj z nestiji.


Uporabnost nestijev je zelo raznolika. Lahko jih uporabimo samo za šablono, korak dalje je rezanje in pa še pika na i je embosiranje. Delo z njimi je zelo pestro in so vredni svojega denarja. :)

Pokazala vam bom kako se z njimi reže in nato še embosira. Najpomembnejše je pravilno postaviti hroščkove plošče v sendvič. Ker če niso vse na svojem mestu, učinek pač ni takšen kot bi moral biti.

REZANJE

Prva je plošča A, na njo položimo ploščo C, nato papir z nestijem, na vrh pa še plošča B. Obrnemo ročico in že dobimo željeno izrezano obliko.


Sama sem izrezala tale ovalni listek.


Kot lahko vidite ima samo lepo oblikovane robove in nič drugega. Če ste zadovoljni s tem, je vaše delo zaključeno. Če pa ga želite še dodatno oblikovati (embosirati) nadaljujete po navodilih, ki sledijo.

EMBOSIRANJE


Tale sendvič je malo debelejši, zato sem ga poslikala v dveh delih. Le tako lahko namreč vidite kako si plasti sledijo.

Tudi tu je prva plošča A, sledi ji B in nesti z listkom, ki smo ga izrezali v prvem delu (najlažje je, če listka sploh ne jemljete iz nestija, ker je potem točno na svojem mestu in je embosirani del točno tam kjer mora biti :) ).

Na nesti položimo podlogo za embosiranje (če je nimate uporabite linolej ali adigraf-je učinek ravno tako dober), kos papirja (debelejši papir) ali dva (tale papir ne igra nobene druge vloge, kot samo da omogoči globlji odtis), na vrg vsega pa še ploščo B.



Sendvič vstavimo v hroščka in dobimo še embosiran listek, ki izgleda takole. Ob robovih se lepo vidi poudarjen del.

To je v bistvu to. Ostane nam samo, še da koristno porabimo tele lepote, ki prihajajo iz hroščka. :)

SHRANJEVANJE NESTIJEV


Gre za zelo zanimiv, izviren in predvsem preprost način shranjevanja nestijev. Vsak doma zagotovo premore kakšno prazno škatlo od cd-jev. Vse kar moramo storiti je, da vzamemo ven krog na sredini škatle (del kamor položiš cd), nato prilepimo obojestranski lepilni trak na notranjo (zadnjo) stran in na trak prilepiš nestije, da se ne premikajo.


Upam, da sem uspela pojasniti kakšne dileme okoli nestijev, hroška in ostalih materialov. Če pa koga še karkoli zanima, naj piše na mail manuela0manuela@gmail.com. Seveda so vprašanja dobrodošla tudi pod kometarji. :)

Tole je prva objava v sklopu "Kaj? Zakaj? Kako?" V nastajanju je že naslednja, potrudila pa se bom, da jih bo čimveč. :)
Pin It

2 komentarja:

  1. Zelo si se potrudila in zeloo ti je uspelo, da si zdaj še jaz želim telih hroščkastih zadevic:)

    OdgovoriIzbriši
  2. No me veseli, da ti je všeč. :) Je definitivno zanimiva zadevica. ;)

    OdgovoriIzbriši

Iskreno se ti zahvaljujem za tvoj komentar! :)
Thank you so much for your comment.