petek, 30. december 2011

Božiček nosi darila

M_0
Čas obdarovanja je tu!!! JUPI!! :)

In zato je prav, da vas tudi jaz malce posladkam in obdarim na svoj način, seveda. In kako bi to storila najlažje, če ne z nakitom, v katerega je vloženo veliko volje, energije, in predvsem ljubezni!
In zato od danes naprej razglašam veliko akcijo, ki se imenuje “Božiček nosi darila!” ;)

Za kaj točno gre?
Pri vsakem nakupu nakita (ni minimalne vrednosti nakupa!!) vam podarim še en parček uhanov po vaši izbiri!! Izbirate lahko med 12 različnimi uhančki in točno takšne kot si jih boste izbrai, tudi prejmete! :)

Do kdaj imate čas za odločitev?
Od danes pa vse do silvestrovega! ;) Torej vse do konca leta 2011 lahko sodelujete v posebni Božičkovi akciji in obljubim vam, da ne bo nihče ostal praznih rok. ;)

Ali vam morda nudim še kakšno darilce?? ;)
Seveda!!! Vsakemu naročilu bom dodala še poseben kuponček, ki nosi 20% popust na en izdelek po vaši izbiri!! Vnovčite ga lahko pri naslednjem nakupu. ;)

Da si pridobite poseben popust pa morate ob naročilu povedati “skrivno” geslo, ki se glasi:
“Božiček 2011”

Izbirate lahko med sledečimi uhančki:
M_1M_2

Za vsa vprašanja pa sem vam na voljo na že znanem naslovu: info@manuela-s.com

Bodite lepo in ne pozabite da Božiček nosi darila le do 31. 12. No vsaj pri meni je tako. ;)
Pin It

Bodi zvezda, ne meči petard!




Na Facebooku sem zasledila odlično akcijo skupine 'Pes - moj prijatelj,' z imenom "Bodi zvezda, ne meči petard!" In ker se mi zdi res izredno pomembno, da ljudje dojamejo kakšno nespametno dejanje je to, želim z vami deliti kanček te akcije. Če se zamisli le ena sama oseba, bo to že boljše kot nič. Angažirajte se in poučite svoje znance, prijatelje, sodelavce in sosede kaj pomeni pok petard za nemočno žival, ki si ne zna pojasniti pomena vržene petarde. Še sama si ne znam razumno pojasniti zakaj bi nekdo kupil škatlo petard, dal za njo toliko in toliko €, nato pa čisto navdušeno metal petarde na tla in evre v zrak. Halo??? Je to komu logično?? NEE! Dajte se zresnit in pomislite na druge čudovite strani novoletnih praznikov. Saj ni bistvo v tem čigava petarda bolj poči, bistvo je v toplem nasmehu in dobri misli, ki jo nosimo s seboj. Da o poškodbah, ki jih petarde prinesejo sploh ne govorimo. 

Torej: ŽIVALI se BOJIJO POKA! Ne razumejo kaj se dogaja in VELIKO bolje slišijo kot ljudje. Mlad človek sliši zvoke do 20.000 Hz, pes pa nekje med 47.000 in 65.000 Hz. Številke povedo vse. 

Poskrbite da bodo prazniki lepi tudi na naše štirinožne ljubljenčke, ne pa da bodo dneve in noči preživljali ob pokih. Med posledicami pokov se lahko pojavijo velika panika in pobegi. Ne pozabite pa tudi na druge hišne ljubljenčke: mačke, glodalce in ptice. Zanje so poki prav tako nadležni, čeprav tega ne pokažejo tako izrazito kot psi.



In kako lahko sami omilite prestrašenost živali? 

Ne puščajte jih same doma. Če jih že morate pustite same, naj bodo v prostoru, ki je zvočno najbolj izoliran, ali prižgite radio. Ker jih vznemirijo tudi vizualna znamenja pirotehničnih sredstev, zagrnite zavese, zaprite polkna ali spustite žaluzije. Če se od doma odpravljate za dlje, ljubljenčka prepustite v varstvo komu, ki jo žival pozna in ji zaupa.

Vaš odziv pa naj bo: 

Če psa zunaj prestraši pok, ga ne tolažite z božanjem, saj s tem le potrjujete njegov odziv, da je prav bati se pokov. Ne glede na to, ali ste zunaj ali v stanovanju, njegovo pozornost raje preusmerite na priljubljeno igračko.V skrajnih primerih se živalim predpisujejo tudi pomirjevala (na rastlinski ali kemični osnovi). O tem se posvetujte z veterinarjem. 

Tudi pri nas se vsakodnevno srečujejmo s poki petard in ker vem, da besede ne bodo zalegle in da se ljudje, ki to počnejo ne bodo spremenili (NIKOLI) mi preostane le še to, da si rečem: 'Naj bo že konec teh praznikov!' :( Kaj bo 31. si pa ne upam niti pomisliti. :( 

Imejte se radi in bodite še posebej pozorni do svojih ljubljenčkov v teh dneh! So čudoviti prijatelji in najboljša družba v še tako črnih dneh ... ljudje pa jim tega marsikdaj ne znamo vrniti. :( Zato zdaj hitro do svojega kosmatinca in ga OBJET! Vesel vas bo! ;)

M.



Pin It

četrtek, 29. december 2011

Celebrity Facts {2}

I bet you didn't know: 

+ Actress Nicole Faraday was expelled from school when she was fifteen, after making a fake bomb out of alarm clock, Blu-Tack and old telephone wires. She thought the stunt would be taken as a joke, but the bomb squad were called and were preparing to do a controlled explosion when she finally owned up. She received a juvenile warning from police. 



+ Model Jerry Hall won a since scholarship at school. 



+ When Jay Leno was in fifth grade his teacher wrote on his report card: "If Jay spent as muh time studying as he does trying to be a comedian, he'd be a big star."



+ When Ann Robinson left school, her maths teacher told her she would never make anything of herself. 



+ The man behind the distinctive voice of Victor Meldrew, actor Richard Wilson, had his acting ambitions laughed at by his school drama teacher who told him, 'Don't be silly boy, you can't speak properly.'



+ Pop star Nicole Appleton was suspended from school for stealing Wotsits from a fellow pupil. She got caught up because her fingers were orange. 



+ Dirty Dancing star Patrick Swayze was teased at school because he liked to dance. 



+ Actress Michelle Pfeiffer was bullied at school because of her big lips. 



+ American president John F. Kennedy was voted the pupil 'Most Likely to Succeed', even thought he graduated 64th out of his high-school class of 112. 



CELEBRITY FACT OF THE DAY: 

+ Monica Lewinsky's classmates voted her 'The Girl Most Likely to get her Name in Lights.'


Pin It

sreda, 28. december 2011

CRAFT-alnica #46




Čas je za novi izziv CRAFT-alnice!! :)) Verjamem, da marsikdo med vami komaj čaka vsako drugo sredo, ko vam predstavimo nov izziv in vam ne pustimo, da si "počinete" od ustvarjanja. ;) 

Tokrat sem bila na vrsti jaz, da določim novo temo izziva. In ker verjamem, da ste že večinoma utrujene od božično-novoletnih čestitk, sem si zaželela popolnoma druge smeri. ŽIVALI! ;) Torej naša tokratna tema je "KRALJESTVO ŽIVALI." 

In katero živalco sem si jaz izbrala?? 

SRNICO! ;)


Mali srnici na uhančkih. ;) Meni so tako všeč, da sem jih podarila svoji sestri za Božička. ;)) Seveda pa to pomeni, da jih bom tudi sama nosila, ker ves nakit, ki ga imava, deliva. ;) Hja: sve muhi na en mah, bi lahko rekli. ;) 

Točno teh uhančkov še ni v moji Etsy trgovinici, bodo pa zelo kmalu. Poleg njih pa bo še velikooo novih  (tudi par drugih živalic). Vsi tisti, ki nimate Etsy profila in ne veste kako do določenega kosa nakita mi lahko pišete na info@manuela-s.com in vam povem kako lahko to storite tudi brez vseh internetnih računov in raznoraznih kartic. 

In kakšna je nagrada, ki jo lahko osvojite, če zmagate na izzivu? 



Ne pozabite pokukati še k: Simoni (BojaMoja), Lili in Janji, ter seveda sodelovati na CRAFT-alnici

*** 

CRAFT-alnica is hosting another great challenge this week. We would like to see something from "ANIMAL KINGDOM." You can choose any animal you wish and participate in our challenge. To check out our first and only Slovenian challenge blog, click HERE. 

And I am participating with this lovely little Earrings. Aren't they just too cute?? ;)  My sister got them as a part of her Christmas present. And she loves them! :)


And if you win this challenge, you will receive one of my Ring: 


Wishing you all the best, 
Manuela



Pin It

nedelja, 25. december 2011

Are you OK?

Hi there!

I just want to make sure that everybody is ok on this beautiful holiday, that you didn’t eat too much and that you all get what you want from dear Santa. :)

I mean let’s face it: no matter how much people talk about the fact that Christmas should be something much more spiritual than materialistic, and that we should enjoy that day with people we love the most … well after you do that – you have some deep (I mean REALLY deep thoughts about Christmas) + you eat some yummy things + you spend all day with your loved ones + you eat some more yummy things + you watch some we-all-know-what-is-going-to-happened-next Christmas movie … YOU ARE ABSOULETLY READY TO OPEN SOME CHRISTMAS GIFTS! ;)

So I will show you some of my Christmas gifts in this upcoming week and if you fell like you should start a new diet today … well it is Monday tomorrow … and Mondays are always great to start something new. But you know what am I going to do tomorrow? I will most likely eat some delicious cake. ;) Diet is just not good for me. I don’t like her and she don’t like me, so we avoid each other. ;)

ENJOY!

Wishing you all the best,

Manuela

*********************

Rada bi se samo prepričala, da smo še vedno vsi živi in zdravi. Da se niste izgubili kje med goro nabasanih krožnikov ali pa med darilnim papirjem, ki je ostal od daril, ki jih je Božiček spustil skozi dimnik. :)

No ja sej je zanimivo poslušati debate o tem kako Božiče več ni to kar bi moral biti, da smo postali preveč materialistični in tra-la-la-la-la! A si kdo upa rečt “Ne jaz pa ne maram daril. O ne, to pa ni zame. In zelo nerad vidim srečne obraze ljudi, ko odvijejo darilo in ugotovijo, da sem jih odlično poslušal skozi vse leto in sem zato točno vedel kaj si želijo in jim to tudi kupil (ups, Božiček je kupil naredil). O ne, to ni zame.”

Jaz enostavno ne funkcioniram na takšen način. Darila so zato da se dajejo. Božiček je zato, da nam kaj prinese. :D Zaradi tega nisi nič manj ali bolj poduhovljen. Če pač si takšen (da razmišljaš o določenih stvareh) boš takšen bil z darili ali brez njih. Če pa nisi, ti pa zagotovo prazen prostor pod smerkico (brez daril) ne prinese novih prebliskov in ne postaneš zaradi tega nič bolj duhovno naravnan. Zato vam priporočam, da se vsak ravna po svoji vesti. In če pač daril ne potrebuje, naj jih prinese meni! ;) Se bom zelo poduhovljeno zahvalila. :D

Tako, da ljudje imejte se radi. Z darili ali brez.

p.s. Da ne bo pomote: tukaj ni tekla debata o tem ali je prav da zapravite 500€ za božične nakupe ali ne. Nikjer nisem označila vrednost božičnih daril. Sama vrednosti ne ocenjujem po “trgovinski” lestvici, ampak po tem koliko je nekdo razmišljal o tem darilu, me je poslušal skozi leto in mi je podaril to kar sem enkrat mimogrede omenila, si je vzel čas in nekaj naredil sam, … vse to in še mnogo več.

In ker seveda vem, da vas zanima kaj je mene letos čakalo pod smrekico, bom v prihodnjih dneh pripravila objavo s hitrim pregledom daril in morda še česa. ;)

Bodite svoji in uživajte še naprej,

Manuela

Pin It

25. December 2011




MERRY CHRISTMAS!! :) 

I'm wishing you and your loved ones all the best for this beautiful Christmas! Believe in your dreams and follow your heart - that's the best thing you can do. ENJOY every moment and tell people how much you love them. 

Manuela 

***************

VESEL BOŽIČ!! :)

Želim vam vse lepo ob tem čudovitem prazničnem dnevu. Želim vam, da bi verjeli v svoje sanje, sledili svojemu srcu in našli smisel v še tako nemogočih situacijah. Uživajte v vsakem trenutku in povejte ljudjem okoli sebe, da jih imate radi. 

Manuela



Pin It

sobota, 24. december 2011

Free Download - My to do list

Do you have a lot on your mind and it's hard to keep track with all the things going on? Well then I have the perfect thing for you - "My to do list!" Save it, print it and use it! You will organize your life and you won't forget important things any more! That's great news, right?? :) 

So click on the any list you want and you will be transferred to the right page to download it. Simple as that! ;) 




Pin It

petek, 23. december 2011

Free Download ... coming soon


Don't miss it!! :) And in case you are wondering what I've created this time - you will have to wait and see for yourself. ;) 

Ne zamudi novega "zastonjčka!" Že to soboto (jutri!!). :) 
Pin It

četrtek, 22. december 2011

Show some Etsy Love {9.}


SHOW SOME ETSY LOVE is BACK!!! Well you got to admit that you all missed it lately. I know I did since it's super duper exciting, but since I was super extremely busy I just couldn't make it earlier. But here we are today and I guess it would be nice to show you some Etsy items worth your love (& money). ;)


"Show some Etsy love" je nazaj!! Po dolgem času sem spet uspela zbrati 9 izdelkov, ki so mi všeč in ki vam jih želim pokazati. Inspracija so mi tokrat bili moji uhančki (polni rožic). In seveda je bila takšna tudi moja ključna beseda (po kateri sem iskala izdelke drugih prodajalcev). ROŽICE torej. ;) 




 This week my inspirational item from my shop are these Earrings:



And my Key word was: Flowers







In case you missed one of my previous Show some Etsy Love - Click ::HERE::


Have a nice day and enjoy every moment of it,

Manuela


Pin It

ponedeljek, 19. december 2011

Celebrity Facts


I bet you didn't know: 


+ One of David Bowie's eyes changed color after a compass-stabbing incident at school. 



+ Actors Robin Williams and Tom Cruise were both voted the pupil "Least Likely to Succeed" while at school. 





+ Actor Jack Nicholson was in detention every day for one whole school year. 


+ Prime minister Tony Blair once ran away from his school. One housemaster called him "the most difficult boy I ever had to deal with."


+ Oscar winner Nicolas Cage was expelled from school for putting grasshoppers in the egg salad during a school picnic. 



+ Television cook Nigella Lawson failed her eleven-plus by refusing to take a math paper. 



+ Actress Helen Mirren upset nuns at her convent school when she set up a darts stall at a local fairground. 



+ Actor and comedian Billy Crystal was voted "Best Personality of the class of '65" at school. 


+ In high school, singer Mariah Carey's nickname was "Mirage" because she would often be absent from classes. 



+ Hollywood director Steven Spielberg was nicknamed "The Retard" at school. 



+ When presenter Nadia Sawalha was thirteen, she emptied a fire extinguisher all over her headmistress's office, while she was in the room. Sawalha was suspended. 



+ When Richard Branson left school, his headmaster told him "I predict you will either go to prison or become a millionaire." :)



Pin It

nedelja, 18. december 2011

Craft room

I just love looking at other peoples rooms. ;) Especially if those rooms are craft rooms and they look really pretty. :) I have quite a big craft room and I only have to share it with my sweetie pie (pug Luna) and my sister (but she rarely use it – she likes our living room much more=) ). So I know how happy I am to have all that room just to myself (it really is a huge advantage if you live in a house, instead of a flat). But when I see pictures of other peoples craft room my hear stops and I mouth opens! So I decided that every now and then I will share some of those pictures with you and after I clean up some of my mess (in my craft room) I might even share it with you. =)

Rada gledam v sobe drugih ljudi. Ampak te sobe morajo biti posebne sobe. V njih mora biti veliko materiala, izvirnih idej kako še bolj ekonomično organizirati prostor in izkoristiti še tako majhen in (večini ljudi) neuporaben prostor. Torej ste lahko že uganili – obožujem kukanje v ustvarjalne sobe!! :)

Sama imam srečo, da je moja ustvarjalna soba zelo velika, v njej je veliko omar in polic pa še bi se našel prostor za kakšno novo omaro in seveda za še vsaj 10 polic! ;) Po moje bi jo lahko zapolnila do zadnjega kotička, pa še bi se našlo kaj kar ne bi vedela kam naj pospravim. In še večja sreča od tega je, da je soba samo moja (delim jo le z Luno, ki pa se nad mojo kramo ne pritožuje – prav nasprotno: izredno vesela je, če kaj pade na tla (če ne pade pa ona zvleče) in lahko to potem veselo uniči na mini prafaktorje). Tako, da se prav zabavava ko kaj ustvarjava + moja koncentracija je res porazdeljena na več koncev, ker mali miš (Luna) potrebuje stalni nadzor in če ne želim da dela (preveliko) škodo, moram pač imeti oči tudi na hrbtu. Kar pa niti ni tako slabo včasih, ker se naučiš delati več stvari hkrati. Ojej a sem spet zašla s teme?? Ja!! Torej soba je samo moja (+ Lunina), se pa nama kdaj pa kdaj pridruži moja sestra, ampak ona ponavadi raje okupira dnevno sobo (kar počenem tudi sama … pogosto). ;) Ampak, ker moja ustvarjalna soba še vedno ni povsem takšna kot bi si jaz želela da je, vam bom raje pokazala par fotografij ob katerih se vam bodo zagotovo cedile sline. Pa po uporabi računalnika obrišite ekran in tipkovnico. ;)))

Full view:

scraproom-full-view

Paint + glitters:

paints

Ribbon storage 1:

  ribbon-storage-1

Ribbon storage 2:

ribbon-storage-2

Ribbon storage 3:

ribbon-storage-3

Paper holder:

12x12-paper-holders

Patterned papers:

patterned-paper

Stamps:

clear-stamps

Alphabet stash:

alphabet-storage

Books and Magazines:

books-and-magazines

Drawer in Sewing Station:

fabric

Isn’t this super nice?? I love it!

source

So I’ll be back soon and here is just one little thought to thing about until next time:

 

quote1

Pin It